Blog Başlık

  • Temmuz 07, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirke kullanımı son dönemlerde sağlık kürlerinden temizliğe kadar oldukça yaygınlaşıyor. Özellikle doğadan gelen, sağlıklı, koruyucu içermeyen, kimyasal bulunmayan formüllerin çok popüler olduğu günümüzde sirkenin sunduğu faydalar dikkat çekmeyi başarıyor. Elma sirkesinin son zamanlarda popüler olsa da aslında faydaları yüzyıllardır bilinmektedir. Kan şekerini kontrol altında tutan, kilo kaybına neden olan, özel bir lezzet.

    kilo verme, kan şekeri, kolesterol, cilt dostu, kan basıncı, mide dostu
  • Mayıs 27, 2022 Elma Sirkesi

    Diyabet, vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürme şeklini etkileyen kronik (uzun süreli) bir sağlık durumudur. Yediğiniz yiyeceklerin çoğu şekere (glikoz olarak da adlandırılır) ayrılır ve kan dolaşımınıza salınır. Kan şekeriniz yükseldiğinde, pankreasınıza insülin salgılaması için sinyal verir.

    metabolizma
  • Mayıs 27, 2022 Elma Sirkesi

    Elma Sirkesi  güçlü bir kilo verme aracı olarak bilinmektedir. Yüzyıllardır çeşitli şekillerde kullanılan elma sirkesi son zamanlarda oldukça sık araştırılmaya başlanmıştır. Fermente ürünler arasında; mutfak dünyasında ve tıbbi amaçlar için çağlar boyunca kullanılmıştır.

    elma sirkesi
  • Mayıs 26, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirkesinin kan şekerini düşürme, kilo vermeye yardımcı olma, sivilceleri yatıştırma, sindirime yardımcı olma ve hatta bağışıklık sisteminizi güçlendirme potansiyeli de dahil olmak üzere bir çok faydasının olduğunu duymuşsunuzdur. Araştırmalarla desteklenen bu faydalarla sağlığınıza destek olmayı sağlayabilirsiniz.

    elma sirkesi
  • Mayıs 26, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirkesinin içerisindeki Asetik asit yağ yakmanıza yardımcı olur. Fakat daha da iyisi, aslında vücudun yağ tutma eğilimini azaltır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda , asetik asidin, göbek ve karaciğer yağ depolamasını azaltan genleri aktive ettiği bulundu. İnsanlar üzerinde yapılan ileri çalışmalarında bu sonucu desteklediği görülmüştür.

    elma sirkesi
  • Mayıs 26, 2022

    Bugüne kadar sirkenin en başarılı uygulandığı alan tip 2 diyabettir. Tip 2 diyabet, insülin direnci veya insülin üretilmemesi nedeniyle oluşan yüksek kan şekeri seviyelerini düzenlemektedir.

    elma sirkesi
  • Mayıs 26, 2022 Elma Sirkesi

    İnsülin direnci, kaslarınızdaki, yağınızdaki ve karaciğerinizdeki hücrelerin insüline iyi yanıt vermemesi ve kanınızdaki glikozu kolayca alamamasıdır. Sonuç olarak, pankreasınız glikozun hücrelerinize girmesine yardımcı olmak için daha fazla insülin üretir. Pankreasınız, hücrelerinizin insüline karşı zayıf tepkisinin üstesinden gelmek için yeterli insülin üretebildiği sürece, kan şekeri seviyeleriniz sağlıklı aralıkta kalacaktır.

    elma sirkesi
  • Mayıs 26, 2022

    Meyve ve sebzelerde bulunan pektin miktarı önemli ölçüde değişmektedir. Genel bir kural olarak, daha sert meyveler yüksek pektin seviyelerine sahipken, yumuşak meyveler daha düşük pektin seviyelerine sahiptir.

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022 Elma Sirkesi

    Etanoik asit olarak da bilinen asetik asit, birçok farklı üründe bulunan kimyasal bir bileşiktir. Su dışında belki de en çok sirkenin ana bileşeni olarak bilinir ve elma sirkesi gibi sağlığa yararlı özelliklerin çoğunu sağladığı düşünülür.
     

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022

    Vejetaryen beslenme, herhangi bir et veya deniz ürünü içermeyen bir diyettir. Bununla birlikte,  birçok varyasyonu vardır. Vejeteryan beslenen bazı insanlar yumurta ve süt ürünleri yiyebilirken, diğerleri bir veya ikisinden de kaçınabilir.
     

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022

    Gluten buğday, çavdar, arpa ve yulafta bulunan bir proteindir. Çölyak hastalığı olan kişilerde, glüten içeren herhangi bir şey yemek veya içmek, farklı semptomlara ve/veya ince bağırsağın zarında hasara neden olur. Glüten, irritabl bağırsak sendromu (IBS) olan kişilerin yaşadığı bağırsak semptomları için yaygın olarak suçlanır. Bununla birlikte, son araştırmalar, buğday, çavdar ve arpadaki karbonhidrat bileşeninin, IBS'li (FODMAP'ler olarak bilinen bir grup gıdanın parçası) için sorunun nedeni olma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Glutensiz bir diyet, çölyak hastalığı olan kişilerde bağırsak iyileşmesini ve semptomların iyileşmesini sağlar.

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022 Elma Sirkesi

    Metabolizma, yaşamın ve normal işleyişin sağlanması için vücutta sürekli olarak devam eden sayısız kimyasal süreci ifade eder. Vücudunuzun herhangi bir zamanda yaktığı kilojul miktarı metabolizmanızdan etkilenir. Metabolik hızınız yaş, cinsiyet, kas-yağ oranı, fiziksel aktivite miktarı ve hormon işlevi gibi birçok faktörden etkilenir.

    metabolizma
  • Mayıs 25, 2022

    Elma sirkesi tip 2 diyabetin semptomlarının kontrolünde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tip 2 diyabet, insülin direncinin neden olduğu yüksek kan şekeri seviyeleri veya insülin üretememe ile tarif edilmektedir. Bununla birlikte, bazı araştırmacılar yüksek kan şekeri düzeylerinin yaşlanmanın ve çeşitli kronik hastalıkların ana nedeni olduğu düşünüldüğü için, diyabeti olmayan kişiler de kan şekeri düzeylerini normal aralıkta tutmalıdır. Kan şekeri seviyelerini düzenlemenin en etkili ve en sağlıklı yolu rafine karbonhidrat ve şekerden kaçınmaktır, ancak elma sirkesi de sağlığımızın korunmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. 

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022

    Elma sirkesinin kilo vermeye etkisinin yanında aynı zamanda göbek çevresinde yer alan yağların daha hızlı yakılmasına faydası olduğu görülmüştür. Bilimsel çalışmalar elma sirkesinin kilo vermeye yardımının yanı sıra aynı zamanda yağ yakımını hızlandırdığını göstermiştir. Yüksek karbonhidrat içeren öğünler öncesinde alınmasıyla kan şekerinin dengelenmesinin kolaylaştığı ve aynı zamanda bir sonraki öğünde 250 - 300 kalori daha az alınmasını sağladığı görülmüştür. Diyetisyenler tarafından da  tavsiye edilen elma sirkesinin yapım aşamasında kullanılan malzemeler oldukça önemlidir. Aynı zamanda sağlık sorunu olan kişilerin doktor tavsiyesi ile kullanması gerekmektedir. 

    elma sirkesi
  • Mayıs 25, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirkesi yüzyıllardır  yaygın bir şekilde; özellikle sağlık alanında tercih edilen oldukça şifalı bir besin kaynağıdır.  Mikrop öldürücü etkisi ile oldukça iyi bir doğal dezenfaktan tercihidir. Tıbbın babası olarak anılan Hipokrat’ın, iki bin yıl önce yara temizliği gibi tıbbi durumlarda  elma sirkesini kullandığı bilinmektedir. Başta potasyumfosforkalsiyum ve magnezyum gibi pek çok faydalı mineralin yanı sıra A, B, C ve E vitaminleri içerir. Elma sirkesinin bunun yanında  kolestrol ve kan şekerini düşürmesiyle zayıflama üzerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

    elma sirkesi
  • Mayıs 16, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirkesinin yüzyıllardır yemeklerde, salatalarda, tedavi amaçlı insanlar üzerinde ve hatta temizlikte kullanıldığı bilinmektedir.

    elma sirkesi
  • Mart 12, 2022 Elma Sirkesi

    Elma Sirkesi Kilo Verme Üzerine Etkisini Nasıl Sağlar?

    Sirke; geçmişten beri lezzet arttırıcı olarak kullanılmasının yanında, yapılan araştırmalarla görülmüştür ki birçok hastalığın tedavisinde doğal bir ilaç olarak kullanılabilmektedir. Elma ise; vitaminler, mineraller, bağışıklık güçlendirici fenolik bileşikler, organik asitler ve antioksidan madde içeriği anlamında oldukça zengin bir meyvedir. Dolayısıyla bu meyveden elde edilen sirkenin de zengin besin öğelerine sahip olduğu ve sirke türleri arasında yüksek asetik asit içeriğini en uzun süre koruyan yapıya sahip olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür. Elma Sirkesi dünyada en çok kullanılan ve tüketilen sirke türüdür. Elma Sirkesi kan şekerini ve basıncını düzenleyerek diyabet ve kalp damar hastalıklarda, mide boşaltımını yavaşlatarak doygunluk hissi vermekte ve yemek tüketimini azaltmakta dolayısıyla kilo vermeye yardımcı olmakta ve metabolizmanın önemli bir etmeni olarak bazı minerallerin emilimine yardımcı olmak gibi birçok etkisi ve katkısı vardır.

    #elmasirkesi, #elmasirkesitozu, #sirke
  • Şubat 06, 2022 Elma Sirkesi

    Elma sirkesi tozu nedir?

    Elma sirkesi tozu, ince kremsi beyaz, serbest akışlı bir tozdur. Sıvı elma sirkesinin, kurutularak öğütülmesi sonucunda elde edilir. Faydaları bakımından elma sirkesi tozu ile sıvı haldeki elma sirkesinden hiçbir farkı yoktur.

    Elma Sirkesinin toz ya da sıvı olarak tüketilmesindeki en önemli fark, kullanım sırasında oluşabilecek bazı yan etkilerdir. Elma sirkesi oldukça asidik olduğundan tek başına kullanılması tavsiye edilmez, sulandırarak kullanılırken de (yine doğru oranda yapılmaz ise) boğaz ve yemek borusunda tahrişe, diş minesinin aşınmasına ve bunun sonucunda diş hassasiyetine sebep olabilir. Bu açıdan elma sirkesi tozu ile üretilmiş Puffy Gummy, oldukça lezzetli ve kullanımı kolay bir seçenektir.

    #elmasirkesi, #elmasirkesitozu, #sirke
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    SELENYUM

    Vücutta E vitamini ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucusu olarak çalışan önemli bir iz mineraldir. Erken yaşlanma ve dokuların oksidasyon nedeniyle zarar görmesini engeller. Erkeklerin selenyuma kadınlardan daha çok ihtiyaç duydukları düşünülmektedir. Selenyum dokuların elastikiyetinin korunması için önemli bir mineraldir.

    #selenyum
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    KROM

    Vücutta kanda ve birçok dokuda az miktarlarda bulunan bir mikroelementtir. Kan şekeri dengelenmesinde etkili olduğunu gösteren araştırmalar olduğu için diyetlerde kullanılmaktadır.

    #krom
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    İYOT

    İyot mineralinin büyük bir kısmı tiroid bezinde bulunur, kalanın önemli bir kısmı kanda, gerisi ise yumurtalık, meme bezleri ve kas gibi çeşitli dokularda bulunur. Vücuda alınan iyodun büyük kısmı ince bağırsakta emilir. Kana geçen iyodun yaklaşık %98’i troit bezi tarafından alınır ve depolanır. Sonrasında tiroid hormonlarının sentezinde kullanılır.

    #iyot
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    BAKIR

    Yetişkin bir insanda 75-150 mg arasında bakır bulunur. Vücut dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati bileşenidir.

    #bakir
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

     

    ÇİNKO

    70’den fazla enzimin yapısında bulunan önemli bir mineraldir. Bu yüzden çinko eksikliği vücutta birçok metabolik bozukluklara sebep olabilir. Vücutta Dağılımı ve Görevleri Çinko vücudumuzda en fazla karaciğer, pankreas, böbrekler, kemik,  kaslarda ve diğer dokularda bulunur.

     

    #cinko
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    DEMİR

    Vücutta bulunan en önemli minerallerden biridir. Normal yetişkinlerin vücudunda 3-5 gram kadar demir bulunur. Bu demirin %60-70’i kanda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobinde bulunur. Demir kandan sonra en çok karaciğer, dalak ve kemik iliğinde bulunur. Bu organlardaki demir proteine bağlı olarak bulunur (bu yapıya ferritin denir).

    #demir
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    FOSFOR

    Vücutta kalsiyumdan sonra en çok bulunan mineraldir. Vücuttaki fosforun yaklaşık %80’i kalsiyumla birlikte kemik ve dişlerin yapısında bulunur, geri kalanı sinir ve kan dokularında yoğun olarak bulunur.

    #fosfor
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    MAGNEZYUM

    Yetişkin bir insanın vücudunda yaklaşık 20-25 g kadar Mg bulunur. Bunun büyük bir kısmı kemik ve dişlerin yapısında, kalanı ise kas, karaciğer ve vücut sıvılarında bulunur. Hücre içi sıvısındaki magnezyumun bir kısmi iyonlaşmış, bir kısmı da proteinlere bağlı olarak bulunur.

    #magnezyum
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    SODYUM VE POTASYUM

    Bu iki mineral vücutta görev ve özellikleri bakımından birbirine benzerler. Vücutta hücre içi sıvısında potasyum, hücre dışı sıvısında ise sodyum bulunur. Sodyum ve potasyum tuzları suda kolay çözündüğü için vücut sıvılarının dengede tutulmasını sağlarlar. Vücut sıvılarında bu iki mineralin normal yoğunluğunun değişmesi bazı dengesizliklere yol açar.

    #sodyum, #potasyum
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    KALSİYUM

    İnsan vücudunda en çok bulunan mineraldir. Yetişkin bireylerin 1-1,5 kilogramı kalsiyumdur. Bunun yaklaşık %99’u kemik ve dişlerde, kalanı ise kan ve yumuşak dokuda hücreleri bir arada tutmak için gereklidir. Kemik ve dişlerin sert ve dayanıklı yapısı, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerden kaynaklanır.

    #kalsiyum
  • Şubat 06, 2022 Mineraller

    MİNERALLER

    Mineraller, vücudumuzun temel yapısını oluşturan ve birçok işlevi düzenleyen ve devamlılığını sağlayan elzem besin öğesi grubundandır. Vücudun büyümesi ve gelişmesi, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için minerallere ihtiyaç vardır. Vücudumuzun %4-6 gibi çok küçük bir kısmını oluşturmaktadırlar. Günlük gereksinmemiz 250 mg’ın üzerinde olan minerallere makro mineraller (sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, klor), gereksinimi 20 mg’ın altında olunca iz element, eser element veya mikroelementler (Krom, bakır, flor, iyot, demir, manganez, molibden, selenyum ve çinko) denir. İnsan vücudu mineral oluşturamaz, hazır olarak alınmalıdır. Mineral maddeler hem bitkisel hem de hayvansal besinlerde bulunurlar.

    #mineral
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    K VİTAMİNİ

    Bu vitaminin K1, K2 ve K 3 formları bulunur. Yeşil bitkilerden ayrıştırılanına K1 vitamini, Balıktan elde edilene ve bağırsakta bakterilerce üretilen K2 vitamini, K vitaminin etkinliği gösteren yağda çözünen diğer bileşiğe de K3 vitamini adı verilmiştir. K3 vitamini yapay olarak da elde edilebilmektedir. İsmini koagülasyondan (Pıhtılaşma) alır. Yağda eriyen bir vitamin olup emilimi için safra asitlerine ve yağa ihtiyaç vardır

    #kvitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    E VİTAMİNİ (Tokoferoller)

    Çok önemli bir vitamin olan vitamin E yağda erir, güneş ışınlarına ve alkali ortama duyarlıdır. Oksijen ve demir ile hemen okside olur, emilimi için safra asitlerine ihtiyaç vardır. Diyette bitkisel sıvı yağ miktarı arttığında E vitaminine ihtiyaç artar.

    #evitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    D VİTAMİNİ

    D vitamini, vücuda bitkisel ve hayvansal kaynaklı besinler yoluyla provitamin olarak alınır, güneş ışınlarının etkisiyle deride ve vücutta sentez edilir. D vitamini raşitizm (kemik ve dişlerde bozukluk ve eğrilik) oluşmasını engelleyen etkiye sahip bir grup maddenin ortak ismidir. Bunlar D1, D2 ve D3’tür. Vitamin D1 hormon özelliğine sahiptir. Vitamin D2 (ergokalsiferol) ergesterolden meydana gelir. Vitamin D3 (kolekalsiferol) vücuttaki bazı maddelerin ultraviyole ışınlarının etkisi ile değişime uğraması sonucu meydana gelir. D vitamini; yağda eriyen bir vitamindir. Emilimi için yağ ve safraya ihtiyaç vardır.

    #dvitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    A VİTAMİNİ (Retinol, Retinal, Retinoik asit)

    Bütün omurgalı canlıların, A vitaminine veya onun ön maddesi olan karotene ihtiyacı vardır. β-karoten intestinal mukoza hücrelerinde vitamin A şekline dönüşür. Vitamin A (Retinol) besinlerle alınabilir veya bitki karoteninden vücutta sentezlenebilir.

    #avitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    C VİTAMİNİ (ASKORBİK ASİT)

    Bitki ve bazı hayvanlar tarafından sentezlenebildiği halde insan vücudunda sentezlenemeyen, besinlerle alınması zorunlu olan en dayanıksız vitamindir. Alkali ortama karşı çok hassastır, çabuk okside olur. Isı, ışık, havanın oksijeni, bakır, demir gibi metaller oksidasyonu hızlandırır.

    #cvitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B12 VİTAMİNİ (KOBALAMİNE)

    B grubu vitaminleri içinde en kompleks yapıya sahip olan B12 vitaminidir. Yapısında kobalt da bulunduğundan bu vitamine kobalamin de denir.

    #b12vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B9 VİTAMİNİ (FOLİK ASİT)

    Folik asit, aminoasit metabolizması ile nükleik asit sentezinde rolü olan (vücudun tüm hücrelerinin büyümesi ve çoğalması için bu iş gereklidir) ve kansızlığa karşı koruyan B grubu vitaminidir. “Folat” olarak da bilinir. Vitamin metabolizmada etkinlik gösterebilmesi için C vitaminine ihtiyaç vardır.

    #b9vitamini, #folikasit
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B7 VİTAMİNİ (BIOTIN)

    Biotin bazı hayvanlar için büyüme etmeni olarak yumurta akında bulunmuştur. Kayıplara dayanıklı bir vitamindir; ancak suda çözünür.

    #b7vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B6 VİTAMİNİ (PYRIDOXINE)

    B6 vitamini, piridoksin, pridoksamin ve pridoksal olmak üzere üç şekilde bulunur; Bitkisel yiyeceklerde piridoksin, Hayvansal gıdalarda ise pridoksamin ve pridoksal bulunur.

    #b6vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B5 VİTAMİNİ  (PANTOTHENİC ACİD)

    Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması için gerekli B grubu vitaminlerden biridir. Vitaminin metabolizmada etkin şekline Koenzim A (CoA) denir.

    #b5vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B3 VİTAMİNİ (NİACİN)

    Bu vitaminin yardımcı enzimlerin temel görevi “hidrojen” taşımaktır. B grubu vitaminlerinden biri olarak karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında görevlidir.

    #b3vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    B2 VİTAMİNİ (RİBOFLAVİN)

    Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında, dolayısıyla enerji üretiminde görev alan bir düzenleyici maddedir.

    #b1vitamini
  • Şubat 06, 2022 Vitaminler

    Vitamin B1 (Tiamin)

    Sinir ve sindirim sistemi sağlığında, karbonhidrat metabolizmasında önemli rolü olan bir vitamindir. Enerji üretimine katkı sağlar. Karbonhidratların sindirimini kolaylaştırır.

     

    #b1vitamini
  • Şubat 07, 2022 Vitaminler

     

    Vitamin nedir?

    Vitaminler doğal olarak besinler içerisinde yer alan, büyük çoğunluğu büyüme, gelişme ve sağlığın devamı için gerekli organik bileşiklerdir. Sağlıklı bir diyetin parçası olarak vitaminlerin büyük bir kısmı vücut işlevlerinin yerine getirilebilmesi için elzemdir. Vitaminler yapı taşı veya enerji kaynağı olarak kullanılmazlar. 

     

    #vitamin
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR